SPORTMAG

Tuesday, February 27, 2007

Cine este liderul?


27 Septembrie 2006. Minutul 72 al partidei Werder-Barcelona. Schimbare la Barca, iese Eto'o si intra Gudjohnsen . La prima vedere nu pare ceva fantastic. Insa daca privim mai atent vedem ca de aici lucrurile se schimba capital. Camerunezul iese accidentat si a doua zi se afla ca va trebui sa stea 5 luni pe margine dupa ce doctorii il diagnosticasera cu deteriorarea ligamentelor incrucisate.

Pana in acel moment Barca era cam aceeasi echipa ce castiga anul trecut CL si Campionatul Spaniei. Spun asta si ca echipa dar si ca joc. A plecat Van Bommel, care si asa nu prea juca, si au venit fiul ratacitor, Saviola, si Gudjohnsen. Dar din acel moment Barca nu mai joaca acelasi fotbal. Ronaldinho se pierde in driblinguri si pase lungi catre nimeni, atacantii nu ajuta destul mijlocul, si una peste alta spectacolul si rezultatele dispar. Barca se califica cu greu din grupule CL, sunt pe locul 1 in campionat, insa, cu alte 3 echipe in coasta si cu multe meciuri pierdute sau terminate la egalitate. In sferturile Ligii sunt batuti chiar pe Nou Camp de Liverpool dupa decenii de asteptare ! Ceva scartie.

Duminica, 27 Februarie 2007. Barcelona-Athletic Bilbao. La gazde, Eto'o, chiar si spre surpriza lui este introdus titular cu toate ca nu avea decat 5 minte jucate cu 3 saptamani in urma. Si de aici se schimba totul:
Speedy il forteaza pe Amorebieta, fundasul oaspete, sa introduca mingea in proprie poarta, paseaza superb catre Xavi pentru 2-0 si marcheaza pentru 3-0. In plus Barca preseaza in continuu iar in faza de aparare Barca il are si pe Eto'o care ajuta mijlocul. Ronaldinho are spatii create tot de camerunez, are timp sa pasesze decisiv si ca prin minune devinde genial. Are spatii sa dribleze, are CUI sa paseze decisiv, Eto'o fiind to timpul acolo. Dintr-o data sistemul 4-3-3 folosit de Rijkaard devine perfect.

O singura intrebare se pune: nu cumva Eto'o era veriga puternica lipsa? Nu cumva Ronaldinho are mult mai mare nevoie de camerunez decat sa dea din presupusa burta jos? Nu cumva in teren Eto'o e liderul iar Dintosul e liderul pentru marketing?

Vom vedea in viitoarele 2 saptamani cand Barca are meciuri foarte importante de disputat!

No comments:

Stiri:

Reclama ta aici: