SPORTMAG

Tuesday, February 27, 2007

counting down(acum cu un motiv): 3 to go!


Chelsea a realizat o parte din obiectivul sau: 3 din 4 trofee anul asta. Nu a anuntat joc-spectacol, nu a anuntat scoruri fluviu, a spus ca la sfarsitul anului, clubul nu o sa mai aiba pierderi financiare si ca o sa castige trofee. Mai mult de atat: Chelsea construieste o echipa!
Echipa Chelsea nu are doar 11 jucatori. Probabil are cateva zeci sau sute: scouteri, medici, departamentul de finante, departamentul de marketing, avocati, etc... Putem spune ca asta e avangarda fotbalului, a obtinerii rezultatelor in fotbal. Reteta nu e noua, a fost aplicata de corporatiile internationale care au facut profit. Nu strica fotbalul, ii da o noua forma, adaptata in lumea in care traim.
Poate in scurt timp vom primi raspuns la intrebarea: O data cu fotbalistii, putem castiga si noi? Cum? Cumparand actiuni la aceste cluburi-corporatii, investind in televiziunile si organizatiile care organizeaza competitii (Liga Campionilor...), castigand pariuri puse pe "masina de fotbal", facand presa pe subiectul "fotbal", schimband idei despre fenomen...
O stire din The Economist ne spune ca in viitor vom putea cumpara actiuni la fotbalisti. Sigur aveti preferati in nationala de juniori, la echipele de Cupa UEFA sau la revelatiile din Cupa Romaniei...
foto: BBC

2 comments:

Marius Pintea said...

Sa fim seriosi! O echipa construita cu 700 milioane dolari si joaca asa?
Daca e de construit o echipa pe temeie economice corecte priveste catre Arsenal. Asa cum a facut Chelsea s-a facut si in NBA si in NHL si pana la urma au ajuns in pragul falimentului. SI ceva s-a schimbat! cred ca mai departe stii si tu. La anul alt antrenor, alti bani aruncati. Mai vedem noi!

test234532 said...

De abia astept! :)

Stiri:

Reclama ta aici: