SPORTMAG

Tuesday, February 27, 2007

Italia: Echipa momentului!

Daca te uiti la clasamentul campionatului italian, daca iei in calcul numarul de victorii consecutive reusite in campionat, 17, ai zice ca echipa momentului este Inter. Insa, eu cred ca nu este chiar asa.

Inca dinaintea inceputului de campionat Inter era campioana: cu Juve, principala candidata la titlu, trimisa in B si 'scapata' jumatate din super echipa de anul trecut, cu Milan penalizata cu 8 puncte, zic ei ca nu se stie de ce, si cu moralul la pamant, cu jucatori nemotivati avand in vizor spectrul de a juca miuta in fata blocului cand altii joaca in Champions League, cu Roma o eterna speranta care moare pe jumatatea drumului si cu Toti avand procentaj de sub 50% la penalty-uri marcate si cu Fiorentina macelarita, 15 puncte de penalizare, cum sa piarda INter campionatul? Adevarata lor valoare se cam vede in Europa unde se cam impiedica de cine le intra in cale.

Insa una se ridica usor,usor peste celelate echipe: Fiorentina lui Mutu. Nu spun 'lui Mutu' pentru ca e roman ci pentru ca el e de departe liderul. Echipa e pe locul 2 la numarul de victorii chiar dupa Inter cu toate ca inceputul de campionat a fost destul de prost. Si aici e numai meritul "Marelui Prandelli". CU o echipa fara multe nume mari, Toni si Mutu, cu rezerve de parte de valoare titularilor Fiorentina se apropie foarte tare de locurile de Champions League.

Cu Mutu marcator, dar mai important pasator si cel ce creaza culoare pentru Toni si mijlocasi, cu Toni marcand din ce in ce ma mult, cu Montolivo alergand fara incetare, cu 2 fundasi de banda, Pasqual si Ujfalusi, cu o rautate si stiinta a jocului fantastice, cu Blasi care alearga si in vesiar, dar mai ales cu o echipa ce se ajuta permanent e greu sa nu fie asa. Dar de ce stiu ei toate astea? Ca sunt mari fotbalisti? Nu, si cei de la Roma, Catania, Parma , etc sunt, insa Viola il are pe Prandelli. Cum a reusit Mutu sa fie cel ma bunin Italia la o echipa ca Fiorentina si la Juve juca numai cand Capello nu venea la meci? Ei uite asa, ca Viola il are pe Prandelli iar Prandelli are niste baieti fantastici.

Si ultima etapa, meciul cu locul 4 Empoli, a fost exact o demonstratie in acest sens. Echipa pragmatica Empoli au incercat sa se apere si sa iasa pe contre, insa la Fiorentina Mutu face spectacolul, Toni marcheaza, din pacate din 5 ocazii clare, iar restul alearga si le dau mingi. Ea adevarat, echipa are nevoie de un atacant de banda dreapta peste valoarea lui Jorgensen, macar 1 fundas central de valoare si atunci echipa poate fi de speriat.

Urmariti-i ca nu are de ce sa va para rau.

PS: Nea Piti e timpul sa luati lectii, caci si noi vrem un Mutu la fel ca la ei, si noi suntem tot o mica Fiorentina cu baieti ce trebuie invatati si nu criticati pe unde apucati.

1 comment:

test234532 said...

mi-a placut mult asta :)

Stiri:

Reclama ta aici: