SPORTMAG

Wednesday, May 02, 2007

Muncitorul


Fotbalul de azi e un sport in totala miscare. Cel mai bine observam in Anglia si Spania acolo unde se joca un fotbal aproape total.

Jucatorii de geniu creeaza si marcheaza goluri, fac totul pentru frumusetea jocului insa exista ceva in spate care ii permite lui sa faca acest lucru: mijlocasul defensiv.

Cred ca cel mai bine acest lucru se vede la Liverpool, acolo unde odata cu venirea lu Mascherano totul s-a schimbat. Jocul merge, Gerard se ocupa mai mult de poata adversa, Penant joaca numai la o poarta si tot asa. Argentinianul este cel ce inchide jocul la mijlocul terenului, se ocupa cu recuperari si iinchide spatele pentru mijlocul creativ.

Un alt exemplu bun este Makelele; odata cu plecarea sa de la Real Madrid totul s-a rupt iar Madrilenii nu au castigat nici un trofeu de 3 ani. Jocul nu mai are consistenta daca nimeni nu mai si recupereaza si toti dribleaza si dau goluri. Si exemplele pot continua cu Essien, pe care il consider cel mai bun din lume pe acesta pozitie, Vieira , Cambiaso, etc. La Barcelona exact asta e problema prezenta, Xavi nu mai este acelasi dupa accidentarea de anul trecut si nimeni nu este in stare sa faca ce facea el in anii trecuti.

Si acum la substanta: la trialul lui Nea Piti au fost chemati jucatori promitatori insa numai atacanti si ceva fundasi de umplutura. Domnule selectioner, Radoi e accidentat, Rosu e un atacant replofilat, Pancu joaca pe plaja, Codrea e de liga a doua in Italia, dumneavostra pe cine incercati pe pozitia aceasta. Cine ii da baloane lui Cocis si Mutu. Cine baga piciorul la clinciuri?
Sper ca o sa avet un raspuns clar in ziua meciului cu Slovenia si sper sa o nimeriti ca m-am saturat de stat la televizor vara si sa ma uit la Europenele altora.

1 comment:

Anonymous said...

Este forte o pagina foarte superba de informatii de la fotbal!!

Stiri:

Reclama ta aici: