SPORTMAG

Wednesday, May 02, 2007

Sport de echipa

Fotbal, cateva caracteristici: 2 echipe, 1 minge, 2 porti, 3 arbitrii:, SPORT DE ECHIPA. Gasesc ultima caracteristica ca cea mai importanta. Incepuse sa imi fie frica ca ceea ce promova Chelsea, 11 jucatori si nu o echipa incepea sa se impuna in lume ca noul trend in fotbal. In ultima saptamana insa, roata s-a intors si sper frumusetea acestui sport lucrurile au intrat pe fagasul normal. O echipa, care totusi trebuie specificat are multe vedete, dar totusi o echipa, Liverpool a ajuns in finala CL.
Chelsea ca in tot acest an nu a jucat nimic, lasand totul in spatele vedelor, insa fara un sprijin serios de la antrenor. Spun nimic pentru ca este prima echipa care m-a facut sa adorm la un meci de fotbal. Totul e departe de a fi spectaculos iar Drogba & Co nu ne arata nimic din fotbalul modern, din fotbalul spectacol.
Mourinho, un MM Stoica al lor care vorbeste mai mult decat trebuie. Daca MM si-a acceptat pana la urma defectele, respectele mele, Mourinho, continua in acelasi mod. Nimeni nu zice ca nu are talent ca antrenor, insa pana la a pune la colt pe toti si a se autointitula un as al meseriei mai e tare mult.

Liverpool a marcat in urma unei faze superbe construite de intreaba echipa incepand de la Kuyt, atac, care a facut blocajul, Gerard, mijlocasul cu pasa si Agger, fundasul cu golul. Cred ca aici se vede cel mai bine cine a pregatit mai bine acest meci. Totusi s-a vazut mai mult de atat, ca tacticii 4-3-3 aplicate de Mourinho, Benitez a stiut sa i se opuna si chiar sa ii faca mari probleme exact acolo unde nu se astepta, in centru.

Se termina 1-0 si se merge la penalty-uri. Si aici Mourinho este batut exact de tactica sa, individualitati: Reina a aparat tot ce era de aparat si pe Andfield Road se poate canta "You'll never walk alone".

Cum si in campionat Chelsea are doar sanse teoretice sa castige titlul si atat, ma bucur sa vad ca fotbalul ne-a invatat inca odata ca acest sport e mai mult decat 11 jucatori, o minge,..., e un SPORT DE ECHIPA.

No comments:

Stiri:

Reclama ta aici: